Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-05-08@21:55:17 GMT

ذهن زيبا؛ نابغه اي که نظريه خود را رد کرد!

تاریخ انتشار: ۱۸ فروردین ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۲۸۳۲۱۱۹

خبرگزاري آريا - هفته نامه صدا - اميرمحمد باقري: استيون ويليام هاوکينگ در سال 1942 در شمال شهر لندن به دنيا آمد. وي در آکسفورد انگلستان به دنيا آمد. خانه والدينش در شمال لندن بود ولي در جريان جنگ جهاني دوم به منطقه امن تري نقل مکان کرده بودند.

استيون در سن 8 سالگي به همراه خانواده اش به دليل شرايط زندگي به شهر کوچکي در شمال لندن رفتند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در 11 سالگي استيون به مدرسه همان شهر رفت و پس از پايان تحصيلات مقدماتي اش به کالج آکسفورد، کالجي که پدرش نيز در آن تحصيل کرده بود رفت و تحصيلات خود را در آنجا به صورت حرفه اي تر ادامه داد.





استيون به شدت به رياضيات علاقه داشت در حالي که پدرش آرزوي پزشک شدن استيون را در سر داشت. رشته رياضيات در آن زمان در کالج محل تحصيل استيون تدريس نمي شد به همين علت استيون مجبور به انتخاب فيزيک براي ادامه تحصيل خود شد. بعد از 3 سال وي برنده جايزه اول شد. استيون پس از آن به کمبريج رفت تا به تحقيقات کيهان شناسي بپردازد.

وي همواره رياضيات را دنبال کرده؛ اما جالب اين است که او در دوران تحصيلات مقدماتي، دانش آموزي خيره و سرکش بوده است و همواره به جهت برخورداري از سطح معلومات علمي بالاتر نسبت به همکلاسي هاي خود سعي داشت که کتاب هاي درسي را زير سوال برده و نواقص آنها را با مغروريت زيادي به معلمان خود گوشزد کند.

هاوکينگ دانش آموز بدخطي بوده و در عين حال اغلب اوقات با معلمان و ساير اطرافيان جر و بحث مي کرد.

او برخلاف اينشتين، عاشق کتاب هاي تخيلي و علمي بود و با الهام گرفتن از آنها و پردازش مغزي فوق العاده سريع خود در دروس دانشگاهي پيشرفت کرد تا آنجا که در دانشگاه جزو موفق ترين دانشجويان هم دوره خود بود.

بيماري خاص

استيون به دنبال احساس ناراحتي هايي در عضلات دست و پا، در ژانويه 1963 در 21 سالگي مجبور به مراجعه به بيمارستان شد و آزمايش هايي که روي او انجام گرفت علائم بيماري بسيار نادر و درمان ناپذيري را نشان داد.





اين بيماري که به نام ALS شناخته مي شود بخشي از نخاع و مغز و سيستم عصبي را مورد حمله قرار مي دهد و به تدريج اعصاب حرکتي بدن را از بين مي برد و با تضعيف ماهيچه ها فلج عمومي ايجاد مي کند، به طوري که به مرور توانايي هرگونه حرکتي از شخص سلب مي شود.

بروز بيماري باعث نااميدي و اندوه عميقي در استيون شد. وي ناگهان همه آرزوهاي خود را بر باد رفته مي ديد؛ دوره دکترا؛ روياي دانشمند شدن، کشف رمز و راز کيهان. اما آنچه به او قوت قلب و اعتماد به نفس بيشتري براي مبارزه با بيماري داد، آشنايي با دختري به نام «جين وايلد» در همان ايام دانشجويي بود.

ازدواج

جين دانشجوي دانشگاه لندن بود اما تحت تاثير هوش فوق العاده و شخصيت استثنايي استيون چنان مجذوب او شده بود که هر هفته به سراغش مي آمد و ساعتي را به گفت و گويي با او مي گذراند. آنها پس از چندي رسما نامزد شدند و استيون تحصيلات دانشگاهي اش را از سر گرفت زيرا براي ازدواج با جين بايد هر چه زودتر دکتراي خود را مي گرفت و کار مناسبي پيدا مي کرد. وي طي 2 سال با اشتياق و پشتکار اين برنامه را عملي کرد. اين در حالي بود که رشد بيماري را در عضلاتش شاهد بود و ابتد به کمک يک عصا و سپس دو عصا راه مي رفت.



ازدواجش با جين در سال 1965 صورت گرفت و او چنان غرق اميد و شادي بود که به پيش بيني 2 سال پيش پزشکان در مورد مرگ قريب الوقوعش نمي انديشيد. جين تا سال 1991 از استيون نگهداري کرد. آن سال به دليل مشکلات ناشي از شهرت استيون و بدتر شدن بيماري او، اين دو از يکديگر جدا شدند.

سپس استيون که از اين ازدواج 3 فرزند داشت، با يکي از پرستارانش، الن ميسون ازدواج کرد. همسر اول الن، ديويد ميسون، سازنده نخستين دستگاه گويا براي استيون بود. پيش بيني پزشکان در مورد بيماري فلج پيش رونده او نادرست نبود و اين بيماري به همه بدنش چنگ انداخت.

از اواخر دهه 60 براي جابجايي از صندلي چرخدار استفاده مي کند و قدرت تحرک از همه اجزاي بدنش به جز دو انگشت دست چپش سلب شده است.

صحبت کردن استيون

وي با 2 انگشت مي تواند دکمه هاي کامپيوتر بسيار پيشرفته اي را فشار دهد که اختصاصا براي او ساخته شده است و به جايش حرف مي زند و رابطه اش را با دنياي خارج برقرار مي کند، چون استيون از سال 1985 قدرت گويايي خود را هم از دست داده است.

کتاب ها

کتاب مهم او ساختار بزرگ مقايسه مکان و زمان است که با همکاري ج اف آر اليس نوشته است. کتاب «تاريخچه زمان» وي بارها و بارها تجديد چاپ شده و ميليون ها نسخه از آن به فروش رفته و بدين ترتيب پرفروش ترين کتاب علمي همه دوران ها شناخته شد.





کتاب تاريخچه زمان که عنوان فرعي «از انفجار بزرگ تا سياهچاله ها» را بر خود دارد يکي از مهم ترين کتاب ها در حوزه کيهان شناسي است که به موضوعاتي همچون تصوير ما از جهان، مکان و زمان، جهان در حال گسترش، اصل عدم قطعيت هاينزبرگ و پيامدهاي آن، نيروهاي اصلي و ذره هاي بنيادين طبيعت آغاز و انجام جهان، وحدت فيزيک مي پرداخت.

هاوکينگ بعدها نيز براي خوانندگان غيرمتخصص کتاب هايي تاليف کرد که از جمله آنها مي توان به تاريخچه مصور زمان، سياهچاله ها و جهان هاي کوچک اشاره کرد.

کتاب مهم ديگري که هاوکينگ تاليف کرد جهان در پوست گردو نام دارد. اين کتاب نيز در سال 2002 به عنوان برترين کتاب علمي، جايزه آونتيس را از آن خود کرد.

در اين کتاب که در سال هاي اخير به زبان فارسي نيز ترجمه شده است استيون هاوکينگ به زبان ساده و قابل فهم عامه، پيچيده ترين مسائل فيزيک جديد و کيهان شناسي و به خصوص ماهيت زمان و فضا را بررسي کرده و نظريات و محاسبات خودش را شرح داده است، بي آنکه خواننده را با فرمول ها و معادلات رياضي بغرنج گيج کند.

به رغم سادگي بيان و جذابيت مباحث بسياري از مردم از آن سر در نمي آورند. زيرا ايده هاي مطرح شده در کتاب در سطح بالاي علمي است. با وجود اين کتاب مزبور 8 ميليون نخسه به فروش رفته و 183 هفته در ليست 10 کتاب پرفروش جهان قرار داشته است و طبيعتا چنين موفقيتي مشکلات مادي استيون را براي هميشه حل مي کند.

کتاب جديد استيون به نتايج پژوهش ها و يافته هاي او درباره سياهچاله ها اختصاص دارد. اين اجرام مرموز و فاقد نورانيت آسماني که براساس تئوري پذيرفته شده اي در سال هاي اخير از فروريزي و تراکم ستارگان سنگين وزن پس از اتمام سوخت هسته اي آنها پديد مي آيند ستارگان ديگر را در اطراف خود مي بلعند و با افزايش جرم و در نتيجه دستيابي به نيروي جاذبه قوي تر به تدريج ستارگان دورتر را به کام مرگ مي کشند.





بدينگونه در سياهچاله ها ماده به حدي از تراکم مي رسد که هر سا نتي متر مکعب آن مي تواند ميليون ها و حتي ميلياردها تن وزن داشته باشد و نيروي جاذبه آنچنان قوي است که نور و هيچگونه تشعشعي امکان خروج از سطح آنها را ندارد. به همين جهت ما هرگز نمي توانيم حتي با قوي ترين تلسکوپ ها اين غول هاي نامرئي را رديابي کنيم.

اما استيون هاوکينگ در کتاب تازه اش برداشت هاي متفاوتي از سياهچاله ها ارائه داده است و با محاسبات خود به اين نتيجه مي رسد که اين اجرام بکلي فاقد نورانيت نيستند و بعلاوه موادي را که از ستارگان ديگر جذب و بلع مي کنند در مرحله نهايي تراکم به حالتي انفجارگونه از يک کانال ديگر بيرون مي ريزند. منتها آنچه دفع مي شود به همان صورتي نيست که بلعيده شده است. به عبارت ديگر سياهچاله ها نوعي بوته زرگري هستند که طلاآلات مستعمل را به شمش تبديل مي کنند. از کانال خروجي عناصر تازه در يک جهان نوزاد تزريق مي شود که مي توان آن را در مقابل سياهچاله ناميد.

علاقه مندي ها

اين مغز متفکر بي تحرک عاشق جنب و جوش و گشت و سياحت است و تاکنون دو بار به سفر دور دنيا رفته و حتي از چين و ديوار باستاني آن ديدن کرده است. همچنين در صدها کنفرانس و سمينار علمي شرکت کرده است و به ايران سخنراني پرداخته است. که البته اين سخنراني ها قبلا در نوار ضبط و در روز کنفرانس پخش مي شوند.





شايد سال ها طول بکشد تا صحت و سقم نظريه هاي جديد استيون هاوکينگ روشن شود زير آنقدر تازگي دارد که عجيب به نظر مي رسد. اما عجيب تر از آن مغز اين مرد است که اين نظريه پردازي ها و راه گشايي ها از آن مي تراود. او براي محاسبات طولاني و پيچيده رياضي و نجومي خود حتي از نوشتن ارقام روي کاغذ محروم است و بايد همه اين عمليات بغرنج را در مغز خود انجام بدهد و نتايج را در حافظه اش نگه دارد، بدينگونه فقط با مغزش زنده است و به قول دکارت چون فکر مي کند پس وجود دارد.

کيهان

هاوکينگ دانشجوي کارشناسي ارشد بود که فکر پژوهش در زمينه تکينگي کيهاني به سرش افتاد و آن را با قدرت شروع کرد. تکينگي هاي کيهاني، نقاطي در فضا- زمان ها هستند که حجم شان صفر و شدت گرانش در آنها بي نهايت است. نظريه نسبيت عام، وجود چنين پديده اي را نيز در چند دهه قبل پيش بيني مي کرد.

هاوکينگ در اين زمينه از نظريه اساتيد بزرگي همچون «راجر پنروز» کمک گرفت که مفهوم کلي اين نظريه بيان مي کند در مرکز هر سياهچاله اي، يک تکينگي وجود دارد. هاوکينگ با گرفتن همين مفهوم و اعمال آن در مورد کل جهان، به اين نتيجه رسيد که جهان بايد طي چنين تکينگي اي آغاز شده باشد. ما اين تکينگي را با نام «انفجار بزرگ» يا «مهبانگ» مي شناسيم که جنجال هاي بسيار زيادي را به دنبال خود به راه انداخت.

هاوکينگ و انفجار علم

هاوکينگ در سال 1974، با انتشار مقاله اش به تمام دنيا نشان داد که وجود اثرات کوانتومي در اطراف سياهچاله به گسيل تابش، انقباض و در نهايت انفجار عظيم آن منجر مي شود.

دانشمندان بزرگ و محقق در اين زمينه تاکنون نتوانسته اند گسيل تابش يا انفجاري را از سياهچاله اي تشخيص دهند، اما همچنان مشغول بررسي ارتباط نظري بين ترموديناميک، نظريه کوانتومي و گرانش هستند که هاوکينگ بين آنها برقرار کرده است. شايد اين ارتباط براي ابداع و دستيابي به نظريه نهايي همه چيز، بسيار مهم و ضروري باشد.

تفاوت هاي عجيب

هاوکينگ در سال 2015 ادعا کرد چيزهايي که به درون سياهچاله ها سقوط مي کنند، ممکن است بتوانند از آن فرار کنند. 40 سال است که بحث داغ و پرشوري بين دانشمندان در جريان است. آنها مي پرسند چه سرنوشتي در انتظار اطلاعات فيزيکي اجسامي است که درون سياهچاله مي افتند؟ هاوکينگ بر اين باور است که اطلاعات درباره اجسامي که درون سياهچاله سقوط مي کنند به شکل دوبعدي در افق رويداد سياهچاله ذخيره مي شود، اما نه به شکلي که بتوان از آن استفاده کرد.




نظريه

شايد بسياري از مردم به دليل عدم پيگيري نمي دانند که هاوکينگ در سال هاي اخير روي جنبه هاي گرانش کوانتومي پژوهش مي کرد. هدف اصلي او از اين پژوهش ها، دستيابي به چيزي است که «نظريه همه چيز» نام گرفته است. اين نظريه مي تواند نظريه هاي ناسازگار دنياي ريزمقياس و دنياي بزرگ مقياس را با يکديگر تلفيق کند و آشتي دهد.

نخستين اثر مهم او در اين زمينه در سال 1980 در حمايت از نظريه اي منتشر شد که البته هم اکنون رد شده است. آن نظريه «ابر گرانش 8=N» نام داشت و از اين مزيت بهره مي برد که برخلاف ديگر نظريه هايي که همزادهاي «ابر تقارني» را به ذرات بنيادي شناخته شده مرتبط مي کردند، فقط به چهار بعد نياز داشت. هاوکينگ، به تازگي در تلاش براي دستيابي به «نظريه همه چيز»، به نظريه ريسمان روي آورده است.

کمک به رد نظريه هاي خودش!

هاوکينگ بارها با بسياري از مفاهيم به شدت نظري فيزيک نوين مخالفت و در مورد درستي و نادرستي آنها ابراز ترديد کرده است. توانايي هاي او براي تفکر به شيوه اي متفاوت، باعث شده است که ديگر فيزيکدان ها هم نتيجه دستاوردهاي خود را در بوته آزمايش قرار دهند.

براي نمونه او زماني به اين نتيجه رسيده بود که «بزون هيگز» هيچ وقت پيدا نمي شود، گفته بود در جهان رو به فروپاشي، زمان رو به عقب مي رود، ادعا کرده بود سفر در زمان امکان پذير نيست. زيرا تاکنون کسي از آينده نزد ما نيامده است و حتي مدعي شده بود اطلاعاتي که در سياهچاله سقوط مي کنند، براي هميشه نابود مي شوند.

نظراتش درباره هرکدام از اين موارد، بعدها تغيير کرد، اما نکته جالب ماجرا اينجاست که ديگر فيزيکدانان با الهام از نظرات خود هاوکينگ، نشان دادند که اين نظرات نادرست است.


منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۲۸۳۲۱۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سهمیه آرد نانوایی های تالش افزایش یابد

به گزارش خبرنگار مهر، ایرج مؤذن ظهر چهارشنبه در نشست شورای آرد و نان شهرستان اظهار کرد: با توجه به اینکه این شهرستان دارای جمعیت شناور است لذا باید سهمیه آرد اختصاص داده شده به تالش باید افزایش پیدا کند.

فرماندار تالش خواستار توزیع عادلانه آرد در شهرستان شد و افزود: در استان و چه در شهرستان نگاه به ویژگی‌های خاصی که هر شهرستان ممکن است داشته باشد و همچنین مسائل دیده نشده در توزیع سرانه آرد بسیار حائز اهمیت است.

مؤذن با بیان اینکه مؤلفه‌های متعددی سبب شده تا میزان مصرف نان در سطح جامعه افزایش پیدا کند، گفت: تالش با توجه به واقع شدن به عنوان کریدور ارتباطی به استان اردبیل و البته مکان‌های زیبا و دیدنی متنوع در ییلاقات و جذب و گذر توریست از این شهرستان و همچنین داشتن جمعیت عشایری و بیش از ۹۰ کیلومتر سواحل زیبای و وجود روستاهای بسیار زیبا و خاص گردشگری که بجز اسکان موقت و تفریحی دارای اسکان‌های بسیار از نوع فصلی و ویلایی و خانه‌ی دوم نیز هست، باید نگاهی ویژه و فوق العاده به سهمیه آرد نانوایی‌های آن داشت.

فرماندار تالش با بیان اینکه امید است با کمک یکدیگر و مساعدت‌های اداره غله و خدمات بازرگانی این مسائل در شهرستان تالش حل شود، ادامه داد: سهمیه آرد باید بر اساس کیفیت و سرانه جمعیتی و تعداد نانوانی‌های این شهرستان افزایش یابد.

کد خبر 6100303

دیگر خبرها

  • رنگین کمان زیبا در آسمان تهران در حاشیه اولین روز نمایشگاه کتاب
  • نظریه ولایت فقیه آیت‌الله لاری تفاوتی با نظر امام (ره) ندارد
  • تایم‌لپس زیبا از چرخش زمین در فضا (فیلم)
  • حرکت آیت‌الله لاری زمینه‌ساز شکل‌گیری انقلابی بر مبنای نظریه ولایت مطلقه فقیه است
  • دورتموند ترزیچ را داشت، ما یک نابغه قلابی!
  • سهمیه آرد نانوایی های تالش افزایش یابد
  • تازه‌ترین نظریه توطئه: ما دو خورشید داریم که دومی پشت اولی پنهان شده!
  • جامعه‌شناختی تفکرات اجتماعی
  • یک گل خیلی بد و خیلی زیبا خوردیم
  • تصاویری زیبا از همخوانی خادمان در چایخانه حضرت رضا(ع) | ویدئو