Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «رکنا»
2024-05-08@12:09:03 GMT

ثبت خاطرات زیبا در ذهن با نوشیدن روزانه قهوه

تاریخ انتشار: ۱۱ مرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۹۹۷۲۲۳۰

ثبت خاطرات زیبا در ذهن با نوشیدن روزانه قهوه

رکنا: مصرف روزانه قهوه تاثیرات عجیبی بر بدن دارد.

نوشیدنی خوش طعم و خوش بوی قهوه این روزها طرفداران زیادی پیدا کرده است تا جایی که بسیاری از دوستداران قهوه حاضر نیستند روزی را بدون نوشیدن آن به پایان برسانند. قهوه هم مانند هر ماده ی غذایی دیگری فواید و مضراتی دارد و نکته ی مهم، رعایت تعادل در مصرف آن است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما می خواهیم ببینیم اگر هر روز قهوه بنوشیم دقیقا چه اتفاقی در بدن ما رخ می دهد.

۱- احتمال بروز سرطان و دیگر بیماری ها را کاهش می دهد

مصرف روزانه ی قهوه ی خالص (قهوه ای که به صورت خالص و بدون هیچ مواد افزودنی مستقیماً از داخل مخزن قهوه ساز برداشته و سرو می شود) احتمال ابتلا به بعضی بیماری ها را کم می کند. مصرف متعادل قهوه (روزانه ۳ تا ۵ فنجان) باعث کاهش مرگ و میر ناشی از عوامل مختلف، کم شدن خطر ابتلا به دیابت Diabetes نوع دو و کاهش خطر بروز بیماری های پارکینسون، زوال عقل، التهاب شدید کبدی (سیروز کبدی) و برخی سرطان ها مثل کبد و رحم می شود. در حقیقت کارشناسان به دلیل خاصیت معجزه آسای قهوه در جلوگیری از چنین بیماری هایی، به آن «داروی معجزه گر» می گویند. در اصل این نوشیدنی لذت بخش کمک می کند تا عمر طولانی تری داشته باشیم. با این حال، کارشناسان تأکید دارند که این فواید بیشتر در قهوه ی خالص کافئین دار وجود دارد و اگر می خواهید از آنتی اکسیدان موجود در آن بهره ببرید، نباید آن را به همراه خامه و شکر بنوشید.

۲- روحیه را بهبود می بخشد

کافئین موجود در قهوه به طور مستقیم بر مغز تأثیر می گذارد. این تأثیر به ویژه زمانی که میزان مصرف قهوه کم باشد (حدود ۷۶ میلی گرم) مشهود خواهد بود. کافئین در برخی فعالیت های مثبت مغز نقش دارد، مثل بهبود هوشیاری ذهنی و دقت، کمک به تمرکز و بهبود روحیه. با تقویت روحیه، افسردگی هم کاهش می یابد و خطر اقدام برای خودکشی Suicide کم می شود. طبق پژوهشی در سال ۲۰۱۳، کسانی که روزانه ۲ تا ۳ فنجان قهوه ی کافئین دار مصرف می کردند، خطر خودکشی در آن ها به میزان ۴۵ درصد کمتر شد. احتمالا به دلیل آنکه اثر محرک کافئین به بهبود روحیه کمک می کند.

۳- خاطرات را بهتر تثبیت می کند

علاوه بر تأثیر مثبت قهوه بر هوشیاری، دقت، تمرکز و روحیه ، پژوهشی جدید از اثر این نوشیدنی در تثبیت خاطرات حکایت دارد. در این تحقیق، ۲۴ ساعت بعد از اجرای آزمایش، کافئین باعث افزایش بازدهی شد و محققان به این نتیجه رسیدند که کافئین خاطرات بلند مدت را بهتر تثبیت می کند. با این حال، باید توجه داشت که مصرف بیشتر کافئین لزوما بهتر نیست و همیشه بازدهی را بالا نمی برد.

۴- کمک می کند ورزشکار بهتری باشید

ورزشکاران می توانند از هر دو وجه ذهنی و فیزیکی مزایای قهوه بهره مند شوند. کافئین طبیعی موجود در قهوه، عملکرد فیزیکی را به ویژه در خصوص تمرینات هوازی و استقامتی بهبود می بخشد. مقدار توصیه شده برای این منظور، ۲ تا ۶ میلی گرم کافئین به ازای هر کیلوگرم از وزن بدن است، یعنی برای مثال ۱ تا ۴ فنجان قهوه ی دم کرده برای شخصی با ۶۸ کیلوگرم وزن مناسب است. کافئین در نهایت عملکرد را در ورزش Sport های بلند مدت و کوتاه مدت بهبود می بخشد. به علاوه، مصرف کافئین سبب می شود گیرنده های مغز بخش های شناسایی کننده ی ماده آدنوزین در مغز را غیر فعال کنند. آدنوزین ماده ای شیمیایی است که باعث ایجاد احساس خستگی می شود. کافئین احساس خستگی و درد را کاهش می دهد.

۵- افراط در مصرف قهوه، اثری منفی بر روال عادی زندگی دارد

افراط در مصرف این نوشیدنی، در برخی افراد عوارض جانبی منفی ای در پی خواهد داشت، مثل اضطراب، وحشت زدگی، خواب ناآرام، بی خوابی و وابستگی به کافئین. افرادی که به مصرف کافئین وابستگی دارند، ۱۲ تا ۲۴ ساعت بعد از آخرین دوز کافئین، می توانند حالت «ترک اعتیاد به کافئین» را تجربه کنند.این حالت ظرف ۲۴ تا ۴۸ ساعت رفع می شود و اصلی ترین نشانه ی آن سردرد است. زیاده روی در مصرف کافئین حتی می تواند منجر به مرگ شود.

۶- بسته به شیوه ی دم کردن قهوه، سطح کلسترول خون افزایش می یابد

میزان ماده ی کافستول در قهوه ی اسپرسو یا قهوه هایی که با فرنچ پرس یا قهوه جوش تهیه می شوند بسیار بیشتر از قهوه های فوری یا قهوه هایی است با فیلتر کاغذی آماده می شوند. ماده ی کافستول، سطح کلسترولی به نام لیپوپروتئین کم چگالی را در بدن بالا می برد. بنابراین در هنگام تهیه ی قهوه، با استفاده از فیلتر، قهوه را از چربی های آن جدا کنید. این چربی ها که به آن ها ترپنس گفته می شود، کلسترول را افزایش می دهند.

۷- فشار خون را افزایش می دهد اما در دراز مدت اثر منفی ندارد

قهوه می تواند باعث افزایش فشار خون شود اما این تأثیر کوتاه و موقت است و در دراز مدت اثر منفی ندارد. سفت شدن عروق خونی منجر به افزایش فشار خون و بیماری های قلبی می شود اما مصرف روزانه ی قهوه چنین تأثیر مخربی بر عروق خونی ندارد.

اخبار اختصاصی سایت رکنا را از دست ندهید:

تجمع اعتراضی در رجایی شهر کرج

فیلمبرداری مسافر ایرانی از لحظه سقوط هواپیما در مکزیک + تصویر

عجیب ترین عکس از تصادف 2 پراید + جزییات

این زن با 50 هزارتومان همراه می شد! + عکس

فوری / حمام خون در پارتی شبانه شهرک غرب + عکس

اعدامی که دیروز در زندان کرج ناتمام ماند

به خاطر کرایه ماشین صیغه امیر شدم !

مرگ غم‌انگیز دختر کنکوری در تهران

اعدام 3 مرد خشن در زندان بجنورد + عکس

دردسر دختر همسایه برای جوانی که تازه از خدمت سرباز برگشته بود

تشییع جنازه با رقص!+ فیلم

تجاوز با چوب به رویا عروس روستا در خانه مرد بی رحم + عکس

زن شوهردار از پسر 17 ساله همسایه باردار شد / شوهر این زن عقیم بود! + عکس

تجاوز 8 مرد به زن شوهردار در شهر مرزی / شوهر بی غیرتم هیچ کاری نکرد

زنم در آغوشم اوردوز کرد! / گفتگو با دزد خانه های قلهک تهران + فیلم و عکس

 

منبع: رکنا

کلیدواژه: خودرو سلامت مسکن بازنشسته ها مهم ترین های 24 ساعت ارز و سکه سرطان دیابت Diabetes خودکشی Suicide خودکشی ورزش Sport بیماری های قلبی ذهن قهوه وحشت بیماری عکس دختر جوان فیلم زن ایران تجاوز خانواده قتل پلیس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rokna.net دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۹۷۲۲۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مصرف روزانه یک مشت آجیل چه فوایدی دارد؟

الهه جعفرزاده: طبق تحقیقات اخیر، بین مصرف روزانه آجیل و کاهش خطر افسردگی ارتباط وجود دارد. به گفته کارشناسان، آجیل حاوی مواد مغذی خاصی است که می‌تواند به ارتقای سلامت روان کمک کند. این تحقیقات بیانگر آن است که خوردن یک مشت آجیل (۳۰ گرم) در روز با کاهش ۱۷ درصدی خطر ابتلا به افسردگی مرتبط است.

یک وعده آجیل می‌تواند شامل: ۱۰ عدد گردو، ۲۰ عدد بادام، ۳۰ عدد پسته و ۱۵ بادام هندی باشد.

طی سال‌های اخیر تحقیقات زیادی روی تأثیر عمیق عادات غذایی ما بر سلامت ذهن و روان تأکید داشته‌اند؛ که یکی از پررنگ‌ترین آنها به ارتباط قوی میان روده و مغز اشاره می‌کند و نقش کلیدی تغذیه در سلامت روانی را برجسته می‌کند.

بیشتر بخوانید:

سلامت روده چه ربطی به سلامت روانی دارد؟/ این مطلب را حتما بخوانید

به گفته محققان، افرادی که در رژیم غذایی خود آجیل بیشتری می‌خورند، ممکن است در سایر رفتارهای سالم نیز پیشرو باشند و عاداتی مانند ورزش و بهداشت خواب را نیز مدنظر قرار دهند. بدین ترتیب طبیعی است که خطر ابتلا به اختلالات خلقی در آنها کاهش یابد.

کدام یک از اجزای آجیل به کاهش خطر افسردگی کمک می‌کنند؟

نتایج نشان می‌دهد مواد مغذی موجود در انواع آجیل می‌تواند به بدن کمک کند تا استرس را بهتر مدیریت کند، سلامت روده را بهبود بخشد و سلامت مغز را تقویت کند. از این رو، خوردن آجیل می‌تواند یک استراتژی غذایی مفید برای پیشگیری و مدیریت افسردگی باشد.

به طور مثال:

گردو و امگا ۳

گردو به دلیل محتوای بالای امگا ۳ معروف است. امگا ۳ که برای عملکرد و رشد مغز ضروری است، اثرات ضد التهابی و آنتی اکسیدانی دارد و به طور بالقوه خطر افسردگی را کاهش می‌دهد. مصرف منظم گردو با تأثیر بر ایجاد و عملکرد انتقال‌دهنده‌های عصبی تنظیم‌کننده خلق و خو، مانند سروتونین و دوپامین، ممکن است به بهبود خلق و خو و کاهش علائم افسردگی کمک کند.

هم‌چنین یک مطالعه در سال ۲۰۲۳ نشان داد که مصرف مکمل امگا ۳ با بهبود قابل توجه علائم افسردگی در افراد مبتلا به افسردگی خفیف تا متوسط مرتبط است.

بادام هندی و تریپتوفان

بادام هندی به دلیل داشتن محتوای بالای تریپتوفان و پتانسیل خود در کاهش علائم افسردگی بسیار مورد توجه است. تریپتوفان یک آمینو اسید است که به عنوان پیش‌ساز سروتونین عمل می‌کند و می‌تواند خلق و خو را بهبود بخشد، به طور بالقوه نرخ افسردگی را کاهش دهد و هم‌چنین در تنظیم خواب نقش داشته باشد. تحقیقات نشان می‌دهد که اثرات ضد افسردگی تریپتوفان ممکن است ناشی از تأثیر مثبت آن بر التهاب عصبی، استرس مزمن و اختلال در تنظیم میکروبیوم روده باشد.

بادام و اسیدهای فنولیک

بادام سرشار از اسیدهای اولیک است؛ که در مطالعات اخیر نتایج امیدوارکننده‌ای در کاهش رفتارهای شبه‌افسردگی داشته است. از دیگر آجیل‌های دارای این ترکیبات می‌توان به گردو و پسته اشاره کرد. این ترکیبات می‌توانند بر سیستم‌ها و عملکردهای مختلف بدن، از جمله متعادل کردن سطح استرس، کمک به تشکیل سلول‌های عصبی و تأثیر مثبت بر سلامت روده تأثیر بگذارند؛ که همگی از عوامل ضروری برای سلامت روان هستند.

سایر مواد مغذی موجود در آجیل

ویتامین E: آنتی اکسیدانی است که می‌تواند به محافظت از سلول‌های مغز در برابر استرس اکسیداتیو کمک کند.

منیزیم: یک ماده معدنی است که در عملکرد انتقال‌دهنده‌های عصبی نقش دارد و به تنظیم خلق و خو کمک می‌کند.

هم استرس اکسیداتیو و هم کمبود منیزیم در ایجاد اختلالات خلقی، از جمله افسردگی، نقش دارند.

چربی‌های تک غیراشباع و چند غیراشباع: منابع چربی سالمی که برای حفظ یکپارچگی ساختاری سلول‌های مغز و حمایت از ارتباط بین نورون‌ها ضروری هستند.

فیبر غذایی: به تقویت میکروبیوم روده کمک می‌کند. آجیل، علاوه بر فیبر بالا، دارای شاخص گلیسمی پایینی است؛ به این معنی که باعث افزایش سریع سطح قند خون نمی‌شود. پایدار بودن سطح قند خون با تنظیم بهتر خلق و خو و کاهش خطر علائم افسردگی مرتبط است.

بیشتر بخوانید:

تغذیه چطور بر سلامت روان تأثیر می‌گذارد؟/ غذاهای شیرین شما را افسرده می‌کنند با مصرف این خوراکی‌ها آلزایمر نمی‌گیرید چرت بزنید، اما کوتاه/ چرت‌ طولانی، شما را در معرض این دو مشکل بزرگ سلامت قرار می‌دهد افسردگی تابستانی؛ چگونه درمانش کنیم؟

منبع: healthline

۴۷۲۳۲

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1897127

دیگر خبرها

  • هر روز قهوه بخوریم یا نه؟
  • مصرف روزانه یک مشت آجیل چه فوایدی دارد؟
  • فال قهوه روزانه؛ فال قهوه امروز چهارشنبه ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • ترفندهایی برای سرحال شدن بعد از خواب شبانه
  • مصرف روزانه پیاز چه خواصی دارد؟
  • قبل از مصرف قهوه ژن‌های خود را بررسی کنید!
  • خواب عجیب آیت الله هاشمی، ۶ ماه قبل از فوتش
  • سم‌زدایی کبد با نخوردن این خوراکی پرطرفدار!
  • فال قهوه روزانه؛ فال قهوه امروز دوشنبه ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • کاهش آلرژی بهاری با مصرف این مواد غذایی