Web Analytics Made Easy - Statcounter

احسان علیخانی سال­‌هاست به عنوان یک‌ برند رسانه‌ای توانسته است تضمین­‌کننده مخاطبان صداوسیما باشد. آخرین کار او هرچند با واکنش‌ها و انتقادات متعددی از سوی مخاطبان عام و متخصصین امر مواجه شده است، توانسته مخاطب را مجذوب خود کند. پرداختن به این موضوع که چرا باید «عصر جدید» را یک برنامه متفاوت و در نهایت مخاطب­‌پسند دانست، نیازمند مجالی دیگر است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در مطلب حاضر آنچه مورد توجه است، خود علیخانی و انتخاب‌های او برای تولید برنامه‌های تلویزیونی است. در ادامه به نخ تسبیح علیخانی برای تولید آثار تلویزیونی می­‌پردازیم و به مهم‌ترین روش او برای جلب نظر مخاطبان اشاره می­‌کنیم.

گرچه این مجری و تهیه­‌کننده تلویزیون تجربه‌های متفاوتی در تلویزیون دارد، ویژه برنامه مناسبتی «ماه عسل» بهانه شهرت او در صداوسیما بود. به بیانی ساده، روش او برای جلب نظر مخاطب در برنامه ماه عسل، نمایش چهره‌هایی بود که به واسطه یک اتفاق خاص، با سایر همنوعان خود متفاوت بودند یا یک مسئله پیرامونی زندگی آن‌ها را تحت تاثیر قرار داده است.

وی در ماه عسل دنبال نمایش اتفاقات و چهره­‌های خاص بود. آنچه امروز مشخص است، او از ماه عسل به بعد، «خاص بودن سوژه» را قطعه محوری پازل رسانه‌ای خود قرار داد.

علیخانی همچنین برنامه‌های «پشت صحنه» با موضوع مدال­‌آوران مسابقات المپیک ۲۰۱۲ و «سه ستاره» را با دعوت از چهره­‌های مشهور تلویزیونی (شامل مجریان، خواننده‌ها، بازیگران، کارگردان­‌ها و ...) به بهانه انتخاب چهره‌های برتر تلویزیون از دید مخاطبان، تولید کرد.

او در این برنامه­‌ها نیز به نوعی دنبال سوژه­‌های خاصی رفت که پیش­تر برای مخاطبان به عنوان چهره‌های مورد قبول جذابیت داشتند. حضور مهران مدیری و رضا عطاران در اولین سری از برنامه­‌های سه­ ستاره می­‌توانست بزرگترین اتفاق برای مخاطبان تلویزیون به حساب بیاید.

او در برنامه سه ستاره از المان­های برنامه­‌های ترکیبی بهره برد تا شکل متفاوت­‌تری نسبت به سری برنامه­‌های گفتگو محور ماه عسل داشته باشد و در نظر مخاطب در برنامه‌­سازی صرفا در یک جایگاه تکراری قرار نگیرد.

و اما «عصر جدید». عصر جدید آخرین تلاش رسانه‌ای علیخانی در تلویزیون است. این شوی تلویزیونی نه‌تنها در فرم برنامه‌سازی هیچ شباهتی به تولیدات سابق او ندارد، بلکه یک حرکت پیشرو در رسانه ملی است.

او در عصر جدید با تولید کپی‌شده از فرمول مسابقه­‌های استعدادیابی که در چندسال اخیر نمونه‌های موفقی را در عرصه بین المللی داشته است، در چند هفته اخیر واکنش‌های متفاوتی را بین مخاطبان برانگیخته است.

عصر جدید باوجود آنکه در فرم نظیر پیشینی نداشته است ولی اگر به اصل ماجرا و حضور احسان علیخانی در بطن تولید آن نگاه کنیم، متوجه خواهیم می‌شویم که او دوباره از یک شیوه رسانه‌ای تکراری برای تولید این برنامه بهره برده است. او دوباره سراغ سوژه‌هایی رفته است که در تلاشند تا خاص بودن خود را به داوران و مخاطبان اثبات کنند.

شاید نتوان قضاوت صحیحی در این باره داشت که آیا هدف علیخانی از تولید مجموعه برنامه­‌های ماه عسل و عصر جدید این بود که خود را مهم‌ترین کوریدور برای شناساندن سوژه‌های خاص به مردم نشان دهد تا به نوعی نقش پدر معنوی را برای آن‌ها بازی کند یا صرفا می‌خواهد از این شیوه به عنوان یک تکنیک رسانه‌ای برای جلب نظر مخاطب استفاده می‌کند.

هرچه که هست، او‌ توانسته با یک انتخاب دقیق به همه این اهداف نایل شود. در ابتدا گفتیم او به یک برند رسانه‌ای برای تضمین توجه مخاطبان به صداوسیما تبدیل شده است. راز این اتفاق را باید در شیوه برخورد او در پرداخت سوژه‌ها دانست.

او طی این سال­‌ها ضمن توسعه مخاطبان خود، آن­‌ها را در برنامه‌­هایش برای مواجهه با سوژه‌های خاص شرطی کرده است و این روزها هر شنبه و یکشنبه، مخاطب شرطی‌شده خود را پا­به­‌پای خود می‌کشد. او این بار برای آنکه دستش برای مخاطبان رو‌ نشود، با یک فرم کاملا متفاوت، تکراری بودن شیوه پرداخت رسانه‌ای خود را پنهان کرده است.

این ذکاوت علیخانی است که همه را وادار کرده است تا از یک برنامه متفاوت حرف بزنند، از او‌تعریف کنند یا برنامه‌اش را از اساس به چالش بکشند؛ آری او زیر این فرم متفاوت، قاعده‌­ی تکراری و پنهانِ شعبده‌بازی رسانه‌­ای خود را جدید جلوه داده است.

این شیوه او در نهایت چه معنایی را درپی خواهد داشت؟ جز این است که فقط یک آدم خاص می‌تواند این همه سوژه خاص را در این سال‌ها به مخاطبش بشناساند؟ آیا مخاطب در پس و پشت ذهنش به این نمی‌­اندیشد که اگر علیخانی، یک بشر فرازمینی و فردی خاص نبود می­توانست عرصه را برای شناخته شدن سوژه­های خاص فراهم کند؟

این همان تصویری است که علیخانی خودآگاه یا ناخودآگاه از خود ساخته و با تولید عصر جدید به‌صورت جدی به آن دامن زده است. حال باید منتظر نشست و دید، او بعد از پایان عصر جدید، آینده‌­ی خود را با چه فرم و سوژه‌هایی تضمین می­‌کند.

منبع: الف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۱۱۶۵۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تبدیل برمودا به یکی از ویژندهای شبکه نسیم/ برنامه‌ای که قابلیت تولید در فصل‌های متعدد دارد

به گزارش گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم وفناوری آنا، پیمان جبلی در آخرین شب ضبط برنامه تلویزیونی «برمودا» شبکه نسیم با میزبانی از امیر دریادار سیاری، در جمع عوامل این برنامه حضور یافت و با بیان اینکه این برنامه با پشتیبانی یک اتاق فکر قوی طراحی شده است، گفت: برمودا در زیست‌بوم رسانه‌ای متنوع و رقابتی کنونی توانسته توفیق بزرگی را رقم بزند و تبدیل به اعتبار، نماد و یکی از ویژند‌های سیما و شبکه نسیم شود.

وی افزود: موفقیت برنامه، مسئولیت تیم تولید را سنگین‌تر می‌کند تا در فصل‌های بعد به توقعات و انتظارات مخاطبانش که بالاتر رفته، پاسخ دهند و با ریل‌گذاری درستی که انجام شده، محتوای مدنظر را به افکار عمومی منتقل کنند.

رئیس رسانه ملی با بیان اینکه برمودا، قابلیت ساخت فصل‌های متعددی خواهد داشت که با اتکا به اتاق فکری قوی می‌تواند بدرخشد، گفت: این نکته را نیز باید مورد توجه قرار داد که برنامه نباید روی دور تکرار بیفتد و این رویش و زایش باید تداوم داشته باشد.

وی تحول رویکردی و بسط دامنه ساز و کار‌های تولیدی مبتنی بر راهبرد‌های دوره جدید مدیریتی را ازجمله ویژگی‌های ساخت این مجموعه برشمرد و با تأکید بر محوریت محتوا در شاکله برنامه‌هایی، چون برمودا، تصریح کرد که تحول محتوایی غایت همه تحول‌هاست و ضرورت دارد دست‌اندرکاران این برنامه و برنامه‌های مشابه آن به این موضوع توجه خاص داشته باشند و بدان اهتمام ورزند.

جبلی در خاتمه افزود: باید از ظرفیت‌های به‌وجود‌آمده به موقع و بجا استفاده کرد و برمودا را که روی‌هم‌رفته کار خوبی است، در مسیر پیشرفت یاری کرد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ببینید | روایت کاندیدای انتخابات مجلس از دعوای شدید خود با فردوسی‌پور و علیخانی
  • تور رسانه‌ای شهرداری شهرکرد هم‌زمان با روز شهرکرد برگزار می‌شود
  • بازتاب حضور گروسی در ایران در رسانه‌های بین‌المللی
  • تبدیل برمودا به یکی از ویژندهای شبکه نسیم/ برنامه‌ای که قابلیت تولید در فصل‌های متعدد دارد
  • برگزاری رویداد جایزه جوانی جمعیت در آذربایجان غربی
  • تبلیغات کاندیداها در رسانه ملی گلستان آغاز شد
  • تدارک ۳۰ ویژه برنامه در هفته بسیج سازندگی/ فعالیت ۶۰۰ گروه جهادی در گرگان
  • اصفهان مهد نیروهای فرهنگی و فکری است/دانش آموزان و نوجوانان مخاطبان اصلی برنامه‌های فرهنگی
  • نقش بازاریابی محتوا در ساخت یک حضور آنلاین پرقدرت
  • خبر‌های رسانه شانزدهم اردیبهشت